От х:

Днес в x:

Скандал в бТВ: Яне настоя журналистите да си обявят заплатите

Снимка: bTV

Истински скандал избухна в студиото на БТВ тази сутрин, след като лидерът на партия Ред, законност, справедливост Яне Янев се включи в ефир и остро разкритикува водещата Анна Цолова. Причина за гнева на политика стана това, че Цолова сподели, че се е опитала да открие приетите на първо четене промени в Закона за публичност на доходите, но не успяла, освен няколко материала, в които се посочва, че целта е да се атакува Кристалина Георгиева, събщава Труд онлайн.

"Това е абсолютна глупост", заяви Янев и попита дали Цолова чете само заглавия и гледа ли емисията на БТВ, в която промените в закона са били отразени още преди седмица.

Това пък провокира колегата на Цолова Виктор Николаев да попита Яне Янев дали той е декларирал изцяло получаваните 7 000 лв. на месец, след като е сключил договор със себе си във връзка с работата му като депутат. На свой ред Янев поиска и журналистите да обявяват доходите си.

"Вие, г-н Виктор Николаев колко пари получавате", извика Янев. "Точно на вас ли пък да обяснявам", отговори журналистът. Цолова смело защити колегата си като каза, че двамата работят в частна фирма и не са задължени да обявяват доходите си, тъй като не получават пари от данъците на хората. "Вие сте модератори на общественото мнение и може да го тласнете в определена посока, затова е необходимо да се знае колко пари получавате", контрира Янев.

Източник: Труд онлайн

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини