От х:

Днес в x:

Сайтът "Вечер": Шакира е македонка

И да не е знаела досега, Шакира вече ще трябва да проумее, че е "македонско девойче, китка шарена".

Шакира е македонка, пише днес македонският сайт "Вечер". Според информационния сайт бащата на световноизвестната звезда Шакира - Уилям Мебарак Чадид бил наполовина ливанец, наполовина македонец.

Изданието публикува материал, посветен на световни звезди, които имат корени от страните от бивша Югославия.

Материалът е озаглавен "Шакира по татко е македонка, а Рита Ори - од Косово". "Сред най-хубавите жени на света е логично да има и такива с потекло от Балканите", пише вестникът за Ори, която е родена 1990 година.

Посочени се известни дами, чиито баби и дядовци наистина са от Балканите. Такива са Джена Елфман (Дарма от хитовия сериал "Дарма и Грег") и Дениз Ричардс (бившата г-жа Чарли Шийн) с роднини в Хърватска, Коко Остин с баба и дядо сърби. Балкански произход има и актрисата Мила Йовович, чийто баща е черногорец. Нейното истинско име всъщност е Милица.

Специално за Шакира обаче не се посочват никакви подробности относно македонската половина на баща й.

Информации в интернет посочват, че бащата произхожда от "македонци католици", което само по себе си е доста несъстоятелно. Автор на статия в Уикипедия пък моли да се коригира тази информация. Според него, въпросната жилка на таткото на Шакира идва от маронитите католици, което няма нищо общо с македонците.

Маронитите са ливански християни. Масовата им емиграция към САЩ през 20-и век силно намалява броя им в Ливан. Маронитите днес са повече от една четвърт от общото население на Ливан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини