От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява кмета за самоуправство

Елена Катранджиева

Хасковската окръжна прокуратура се е самосезирала по публикации в медиите за вчерашното затваряне на общината в Хасково и е образувала проверка срещу кмета Георги Иванов. С разследването е натоварена Елена Катранджиева, която вече е възложила на полицията да разнищи случая.

„Проверяваме дали не става дума за самоуправство. От публикациите в медиите засега има индикации за такива елементи, но трябва да изчакаме да приключи проверката. Дала съм срок 20 дни да се докладват резултатите“, обясни за Haskovo.net Елена Катранджиева.

Разследващите полицаи трябва да установят дали с пускането на служителите от общинската администрация в отпуск не са нарушени правата на гражданите, дали е осигурен достъпът им до работещите звена на общината. „Обвинение в самоуправство обаче може да има само ако се докажат немаловажни вредни последици за гражданите“, уточни прокурорът.

Haskovo.net припомня, че въпреки заключените врати на администрацията, по време на масовата отпуска остават да работят общинската данъчна дирекция и ГРАОН. Т.е. гражданите ще могат да плащат данъците си, да раждат и да умират. Всичко останало ще чака.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини