От х:

Днес в x:

Поискаха оставката на Константинов с билборд

Българският кардиологичен институт поиска оставката на здравния министър д-р Стефан Константинов с билборд. Той е монтиран в Бургас на централния булевард "Стефан Стамболов", между Второ РПУ и кръстовището на „Технополис”, съобщиха от БКИ.

Освен оставката на министър Стефан Константинов, се иска да си ходят и подчинените му Гергана Павлова, Юлия Джоргова и Божидар Финков. Последните двама са национални консултанти по кардиология, по чиято „препоръка” драстично са орязани средствата за инвазивна кардиология, а животоспасяващи модерни процедури са ограничени до 8 на ден. Причината за въвеждането на този абсурден стандарт, който лишава хиляди пациенти от животоспасяваща навременна помощ, са лични, заявиха от института. Всичко това е подробно изписано на билборда, за да могат пациентите да знаят кой „източва” бюджета на здравеопазването, като в същото време ограничава достъпа им до модерна медицинска помощ.

Билбордът е монтиран от „Български Кардиологичен Институт” (БКИ), чиито четири болници са най-потърпевши от орязването на средствата за инвазивна кардиология.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини