От х:

Днес в x:

Ученици търсят културното наследство на община Димитровград

Ученически конкурс за презентация, свързана с културно-историческото наследство на община Димитровград обяви Историческия музей. В него могат да участват деца от 8 до 12 клас от всички училища в общината, каза директорът на музея Елена Георгиева. Максималният обем на проекта не трябва да надхвърля 10 слайда, а готовите разработки се приемат до 28 април тази година.

На територията на общината има много места и институти, които съхряват културната и истолическа памет на Димитровград, коментира Елена Георгиева. И напомни, че това са Дом - музей "Пеньо пенев", галерия "Петко Чурчулиев", светилището на нимфите край Каснаково, крепостта "Хаксара" край Сталево. Хранилища на духовността са и множеството църкви и параклиси в димитровградско, свети места и паметници.

За победителите в конкурса има и награди. Класиралият се на първо място ще спечели 150 лв., вторият ще вземе 100 лв., а третият ще бъде награден с 50 лв. Тричленно жури ще оценява презентациите, те ще станат ясни н деня на музеите - 18 май.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини