От х:

Днес в x:

Кучета от различни породи си дават среща в Димитровград

Георги Апостолов - председател на киноложко дружество "Тракия"

Димитровград ще бъде домакин на международна киноложка изложба за различни породи кучета на 20 март тази година. На стадион „Раковски”от 10.00 часа, любителите на четириногите любимци ще могат да видят най-интересните екземпляри у нас и от чужбина, похвали се председателят на киноложкото дружество "Тракия" Георги Апостолов.

Проявата е под егидата на Българската републиканска федерация по кинология, като за домакини са определени общината и киноложкото дружество, ръководено от Георги Апостолов.  За пръв път Димитровград е домакин на такава изложба, досега тук се провеждаха киноложки инициативи само за породата българско овчарско куче. Очакват се освен български съдии и такива от съседна Турция. Точният брой на участниците ще стане ясен дни преди началото на състезанието.

Организаторите обещават интересни и забавни моменти с четириногите питомци. Кучетата ще бъдат разделени в 10 групи и във всяка от тях ще бъде излъчен победител. Задължително условие за участие е те да бъдат регистрирани в съответните федерации и национални клубове, да имат имунизационен паспорт и да са здрави, обясни още Апостолов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини