От х:

Днес в x:

Slipknot, Iron Maiden и Alice Cooper идват за Sonisphere Festival 2011

Ясни са групите, които ще свирят на второто издание на фестивала Sonisphere в България. Хедлайнери на събитието, което ще се състои в рамките на само един ден - 21 юни - ще са Iron Maiden и Slipknot, към които ще се присъединят още Alice Cooper, Mastodon и Apocalyptica. Голямата изненада е, че за разлика от 2010 година, домакин на фестивала не е Националния стадион "Васил Левски", а хиподрумът в Банкя.

Още по-интересно е, че освен Sonisphere Festival 2011, отново на Националния хиподрум в Банкя, но на 8 юли ще се състои и второто поредно издание на фестивала Sofia Rocks.

Предстои да бъдат обявени имената на групите, които ще се включат в събитието, съобщиха организаторите от Болкан Ентъртейнмънт по време на официалната пресконференция за обявяването на Sonisphere Festival 2011. Очаква се всички подробности за Sofia Rocks 2011 да станат ясни до десетина дни.

Както е известно, през 2010 година двата фестивала бяха обединени - Sofia Rocks 2010 powered by Sonisphere Festival се проведе на Национален стадион "Васил Левски", като събра в центъра на София Голямата четворка - Metallica, Slayer, Megadeth и Anthrax на 22 юни, и Stone Sour, Alice In Chains, Manowar и Rammstein на 23 юни.

Поради огромното струпване на хора обаче, както и сериозните трудности около реализацията на концерти на стадион "Васил Левски", за провеждането на Sonisphere Festival 2011 организаторите от Болкан Ентъртейнмънт избират напълно нова локация - Националния хиподрум в Банкя.

"В България все още няма изградена фестивална култура, а много важна част от тази фестивална култура е мястото на провеждане на такива големи концерти. Въпреки съдействието, което имаме от Столична община, фестивал от подобен мащаб трябва да се състои извън София. А и на практика няма държава в света, която да прави фестивалите си в центъра на града. В Банкя шумът няма да пречи на останалите граждани, за които събитието не представлява интерес", коментира шефът на Болкан Ентъртейнмънт, Петър Петров.

Петров допълни, че голяма част от по-мащабните концерти, които компанията му ще организира оттук нататък, ще се състоят именно на хиподрума в Банкя.

"Хиподрумът в Банкя няма капацитет или по-скоро няма лимит. Ние очакваме около 30 хиляди души да посетят фестивала Sonisphere 2011. 5 хиляди от тях ще могат да заемат седящи места на трибуните, които ще бъдат специално изградени", каза още Петър Петров.

Съоръжението на хиподрума в Банкя ще бъде обособено и специално конструирано за фестивала Sonisphere Festival 2011. Идеята на Болкън Ентъртейнмънт е в София да бъде създадена и разработена локация, подходяща за провеждането на фестивали и мащабни ивенти, където да могат да се събират много хора, при перфектни условия и комфорт.

Подготовката на мястото за феста започва още на 15 март със строежа на паркинга и изравняване на терена. Където се налага, ще бъде направено ново тревно покритие. В зоната на фестивала ще има обособени кетъринг зони (за хранене и напитки), както и химически тоалетни.

Вратите на съоръжението в Банкя на 21 юни ще бъдат отворени за феновете в 15:00 часа, а самият фестивал ще започне в 17:00 часа и ще продължи до 24:00 часа. Редът на групите е: Apocalyptica, Mastodon, Alice Cooper, Slipknot и Iron Maiden. Преди специалните гости, на сцената ще се качи и една българска банда, която обаче, предстои да бъде избрана от организаторите.

"Сцената на Sonisphere Festival 2011 ще бъде тази от миналата година, която издигнахме на Националния стадион "Васил Левски". Тя е огромна - около 75 метра широка, около 25 метра дълбока и е напълно адекватна за събитие от подобен мащаб", уточни Петър Петров.

В района на хиподрума в Банкя ще бъде обособено и специално място за къмпинг, където феновете ще могат да разположат своите палатки и каравани. Организаторите ще осигурят вода, електричество, кетъринг, както и всичко необходимо за удобството на посетителите на фестивала.

Билетите за Sonisphere Festival 2011 са на цени от 90 до 150 лева и вече се разпространяват в мрежата на Eventim. Децата до 10-годишна възраст ще могат да посетят фестивала без билет, като за достъп на непълнолетните лица на хиподрума в Банкя ще е нужна специална декларация от настойник.

Точните цени на билетите за Sonisphere Festival 2011 са: Терен - 90 лв., Седящи - между 120 и 150 лв., Фен зона - 150 лв., Къмпинг билет - 20 лв. (за палатка, каравана или кемпер) и Паркинг билет - 10 лв.

Организаторите от Болкан Ентъртейнмънт са в преговори с БДЖ и Градския транспорт за осигуряване на допълнителен транспорт на 21 юни. Освен това, ще бъдат осигурени и специални безплатни автобуси, които ще извозват феновете от София до Банкя. В района на хиподрума ще бъде изграден и специален охраняем паркинг с капацитет от 3 000 коли.

България ще е една от първите страни, в които музикантите от Slipknot ще изнесат концерт, след като на 24 май 2010 година групата загуби басиста си Пол Грей (Paul Grey), който бе намерен мъртъв в хотелската си стая в Ърбъндейл, Айова.

Другите хедлайнери на Sonisphere Festival 2011 - Iron Maiden, пък пристигат у нас с чисто нов албум - The Final Frontier, който излезе през август 2010 година и е 15-ти поред в дискографията на култовата британска група.

И Slipknot, които заедно с Mastodon ще стъпят за първи път в България, и Iron Maiden се очаква да изнесат пълни сетове на 21 юни в Банкя.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини